Pagina's

donderdag 22 mei 2014

Vanna pakketjes in het echt te bewonderen op 1 juni


 Stadsfestival Alkmaar, Vanna is erbij!Op zondag 1 juni vindt voor de vierde keer het Groene Stadsfestival Alkmaar op het Kerkplein en het vernieuwde Canadaplein plaats, met zo’n vijftig deelnemende ondernemers en organisaties, en Vanna is er ook bij! Je vindt ons voor de bibliotheek. Je kunt onze pakketjes ter plekke kopen met aantrekkelijke korting!Er is veel te zien, te proeven, te beleven en te genieten. Er is entertainment, er zijn creatieve workshops, gratis hapjes en drankjes én met een gratis mooie goodie bag (op is op). Lokale en regionale bedrijven presenteren een grote variëteit aan duurzame of biologische producten en geven  deskundig advies aan de bezoekers. Pijlers op het evenement zijn groene energie, wonen, vervoer, voeding, eerlijk winkelen en lifestyle. 

Verder is er dit jaar voor het eerst een samenwerking met de Bibliotheek Kennemerwaard.  Hier kunnen bezoekers onder andere aan 3 verschillende workshops (windmolentjes maken, boeken en flesjes upcyclen) mee doen.

Het Groene Stadsfestival valt samen met koopzondag en met het standwerkersconcours.

Uitje voor het hele gezin
Tijdens het Groene Stadsfestival Alkmaar kunt u leren hoe u de energierekening omlaag kunt krijgen.
Voor de kinderen zijn er bij de Energiebus van de NME leuke proefjes te doen met zon- en windenergie. En verder is er een parcours waar men kan proefrijden met elektrische voertuigen,  je kunt cupcakes versieren, nestkastjes maken, workshops windmolentjes maken,  boeken en flesjes upcyclen in de Bibliotheek en een afvalscheidingsspel van HVC.

Op vertoon van een gevulde goodie bag biedt de gemeente ook nog een gratis ijsje aan uit een duurzame ijskar voorzien van zonnepanelen.
Kortom, een bezoek aan de markt is een leuk uitje voor het hele gezin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten