Pagina's

donderdag 3 april 2014

Duurzaam materiaal: Zpagetti & Ribbon

Wij van Vanna houden van mooie spullen. En als dat moois dan ook nog gemaakt kan worden van duurzaam materiaal is dat natuurlijk extra fijn! We werken daarom graag met materiaal van Hoooked: Zpagetti en Ribbon XL.Misschien dat je Zpagetti al wel kent, het stoere garen dat gemaakt wordt uit resten van de mode industrie? Als er uit een rol stof bijvoorbeeld geen shirtje meer gehaald kan worden blijven er resten over, dat begrijp je. Deze resten worden in Portugal in repen gesneden en op een klos gewikkeld, en vervolgens naar Nederland verscheept, waar wij er mooie stoere items van kunnen maken. Je gebruikt meestal haak- of breinaald nr 12 voor Zpagetti, en tunische haaknaald nr 15.

Het voordeel van Zpagetti is meteen ook het nadeel: elke klos is uniek, dus je hebt echt iets origineels in handen, maar het is nooit meer na te bestellen in precies dezelfde kleur.
Zpagetti heeft ook een slanker zusje: Ribbon XL. Dit garen ziet eruit als een veter, is lekker licht en bestaat uit 100% gerecycled materiaal dat opnieuw geweven en geverfd is. Dit materiaal is dus wel bij te bestellen, al wisselen de verfbaden vaak wel enorm van kleur. Voor dit materiaal gebruik je haaknaald of breinaald nr 10, en tunische haaknaald nr 12.

Doordat Ribbon lekker licht is, is het ook heel geschikt voor tasjes en sjaals, of een dekentje.Om je op weg te helpen hebben we bij Vanna allerlei kant- en klare pakketjes samengesteld, waarbij je direct aan de slag kunt om zelfs iets moois van Zpagetti of Ribbon XL te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten